Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2826 niezalogowanych)
2 Posty
Marek Nowak
(Filemon)
Wiking
Hahaha nie musisz podkreślać, że to co masz jest Twoje. A tak na marginesie problemu zabezpieczeń - to ponosisz odpowiedzialność za to co dzieje się na budowie a w szczególności za to, że Twoi pracownicy nie stosują zabezpieczeń. Oni mogą bagatelizować to ale Ty nie możesz. Nie mniej prawnie to Ty jesteś odpowiedzialny za przestrzeganie zasad bhp w Twojej " własnej" firmie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
K L:
(noen)
Wiking
BIZI wiesz ze sie wyglupiles tylko nie umiesz sie przyznac . Ta kobieta miala racje to jest jej praca a to ze jest polka to jez be,.,.,., twoim zdanie .Baran jestes jak malo kto. A co z ciebie za szef skoro twoi robotnicy nie sluchaja sie ciebie i wola robic po swojemu bo tak im jest wygodniej .Brednie piszesz .Posluchaj swoich kolegow po fachu co maja firmy i jak cie krytykuja NIE BEZ POWODU .BIZI BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Borsuczek)
Wiking
witam!
co do zabezpieczeń i odpowiedzialności za nie to wyglada to tak że, właściciel firmy powinien mieć uprawnienia (kurs) HMS (BHP)dagligg leder. Mając te uprawnienia przeprowadza szkolenie HMS pracownikom, co jest potwierdzone pisemnie i to automatycznie zrzuca odpowiedzialność za przestrzeganie przepisów HMS na pracowników. Oprócz tego na każdej budowie musi być coś takiego ja Lista Kontrolna (odpowiednik polskiego dzinnika budowy) tam również jest potwierdzenia przeszkolenia pracowników z zakresu HMS przy każdym etapie tej że budowy, a także z obsługi narzedzi. Każdy pracownik na budowie właśnie w ten sposób potwierdza że bedzie pracował zgodnie z przepisami HMS. Pracodawca ma dostarczyć odpowiednie zabezpieczenia a pracownik jest zobowiazany do ich uzywania. W razie wypadku, gdy zostały spełnione wszystkie te warunki a pracownik nie miał zabezpieczeń pracodawca nie ponosi odpowiedzialności gdyż to pracownik niewypełnił nałożonych na niego obowiążków potwierdzonych pisemnie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
dzieki ze wytlumaczyles co niektorym nieukom, bo naprawde nie chcialo mi sie pisac. Niektorzy komentuja niemajac pojecia o temacie- jakie to typowo polskie , prawda noen, Filemon ? n/c
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
K L:
(noen)
Wiking
Bizi ty odwracasz kota ogonem tutaj nikt cie nie usprawiedliwia tylko pisze jakie sa przepisy. Watpie w to zebys ty mial jaki kolwiek ukonczony kurs a juz napewno nie wyslales zadnego pracownika na taki kurs BHP. wiec nie osmieszaj sie .nie udawaj tez inteligenta BIZI podaj nazwe swojej firmy , sprawdzimy czy ty wogole jestes wiarygodny ,bo twoje komentarze sa naprawde zalosne. Mnie tez bedziesz wyzywac i komentowac tylko dlatego ze pracuje w instytucji TAKIEJ ktorej bys wolal unikac .pomysl 2 razy zanim drugich bedziesz wyzywac od nieukow.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
drogi noen, zalosny to ty jestes, mam propozycje, podaj nazwe instytucji i w jakim miescie i swoje nazwisko a z checia Cie odwiedze z wszystkimi potrzebnymi papierami. A straszyc "instytucjami" to ty mozesz ale swoich kolegow w niedziele przed kosciolem. Nie popisuj sie "znajomosciami" bo ja tez moge sie zaczac "popisywac" i Cie zwolnia....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
K L:
(noen)
Wiking
Gosci przeczytaj uwaznie co napisalem , chyba ze zapomniec polski ty ja nie strasze i do twego poziomu sie nie znize . na to wyglada ze ty chcesz sie popisac wiec pokaz polakom w norwegii kim ty tu jestes a my bedziemy klaskac . Papiery to se w d..... wsadz ja cie moge sprawdzic bez tego .....uwaga strasze uuuuuuuuuuuuuuuuuu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
no to sprawdzaj....duzo szczekasz a malo robisz....przez takich jak ty staram sie ograniczac kontakt z polakami do minimum...i dobrze na tym wychodze aa i nie zachowuj sie jak ciota, badz facetem z jajami
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
wow.... i co teraz?? chyba jednak sie pomyliles bo ja tu mam firme od 2006 roku
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
i uwazaj zeby Ci konta nie zbanowali za podawanie danych jakis tam osob